Press & news


Monivent har mottagit flertalet ordrar på Neo100 efter lansering

20 Oct - 2021

Press

Efter lanseringen av Neo100 har Monivent mottagit ordrar från flera olika marknader, bland annat på ett flertal system från bolagets distributör Burke & Burke S.p.A. Detta som ett resultat av att Neo100 nyligen presenterades på en neonatalkongress i Italien.

Flera av Monivents distributörer har nu kommit igång med lokala lanseringar av Neo100. Bland annat har Monivents distributör i Italien, Burke & Burke, deltagit på kongressen XXVII Congresso Nazionale Società Italiana di Neonatologia och visat upp produkten. Som ett resultat av det stora intresse som Neo100 tilldrog sig, har Burke & Burke nu lagt en order på ett flertal system för att utrusta alla sina säljare med demoprodukter men som även inkluderar system för leverans till sjukhus.

”Att vår distributör i Italien har lagt en order på demosytem för hela sin säljkår direkt efter lansering, är ett bevis på att de verkligen tror på produkten och visar på ett stort engagemang och en vilja att investera. Vi har även mottagit ordrar från andra distributörer för demoprodukter, men väl så viktigt är att nämna, att vi också har mottagit ett antal ordrar på Neo100-system för leverans till slutkunder”, säger Karin Dahllöf, VD för Monivent.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Karin Dahllöf, VD
Telefon: +46 70 748 01 30
E-post: karin@monivent.se
Hemsida: www.monivent.se

Monivent AB (”Monivent”) utvecklar, tillverkar och säljer medicintekniska produkter i syfte att förbättra den akuta vården som ges till nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln. Ungefär tre till sex procent av alla nyfödda barn hamnar i denna kritiska situation och vårdpersonal saknar idag bra verktyg för att bestämma hur effektiv denna manuella ventilering är. Monivent har utvecklat utrustning som mäter luftflödet till barnet direkt i ansiktsmasken via en sensormodul som skickar data trådlöst till en extern monitor. Vårdgivaren får därigenom omedelbar återkoppling, vilket möjliggör nödvändiga justeringar för att säkerställa en effektiv men samtidigt skonsam behandling. Bolaget marknadsför även en produkt avsedd för simuleringsträning på utbildningsdockor som bygger på samma teknik som den kliniska produkten.

Bilaga: 2021-10-20 Monivent har mottagit flertalet ordrar på Neo100 efter lansering


Kommande händelser och rapporter

26 augusti 2024

Q2-rapport 2024

18 november 2024

Q3-rapport 2024