Press & news


Monivent tecknar avtal med distributör i Spanien

18 Jun - 2020

Press

Monivent AB meddelar idag att bolaget tecknat ett utvärderingsavtal med B+C Tecnica för distribution av Monivent Neo Training i Spanien. 

”Tecknandet av ett utvärderingsavtal, initialt för Monivent Neo Training, med B+C Tecnica är helt i linje med bolagets målsättning att ha distributörer på plats på alla målmarknader i Europa under 2020. Som tongivande distributör av produkter inom neonatalvård i Spanien och med mycket goda kontakter inom detta område är B+C Tecnica helt rätt partner för Monivent och en lämplig kandidat även för distribution av Monivent Neo100”, säger Karin Dahllöf, VD för Monivent.

”B+C är mycket glada över att få representera Monivent i Spanien. Vår mission är att förbättra resultaten inom neonatologi och vi ser Monivents produkter som mycket användbara verktyg för stabilisering av nyfödda i förlossningsrummet och inom intensivvården. Redan nu har vi sett ett stort intresse för Monivents produkter och vi är glada över att ett av de ledande sjukhusen i Spanien kommer att vara bland de första att använda tekniken”, säger Ana Marcelino, Försäljningsdirektör för B+C.

För mer information, vänligen kontakta:
Karin Dahllöf, VD
Telefon: +46 70 748 01 30
E-post: karin@monivent.se
Hemsida: www.monivent.se

Monivent AB (”Monivent”) utvecklar, tillverkar och säljer medicintekniska produkter i syfte att förbättra den akuta vården som ges till nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln. Ungefär tre till sex procent av alla nyfödda barn hamnar i denna kritiska situation och vårdpersonal saknar idag bra verktyg för att bestämma hur effektiv denna manuella ventilering är. Monivent har utvecklat och står i begrepp att påbörja lanseringen av en utrustning som mäter luftflödet till barnet direkt i ansiktsmasken via en sensormodul som skickar data trådlöst till en extern monitor. Vårdgivaren får därigenom omedelbar återkoppling, vilket möjliggör nödvändiga justeringar för att säkerställa en effektiv men samtidigt skonsam behandling.

B+C Técnica, S.L. (”B+C”) är ett spanskt företag som grundades 2000 med fokus på implementering, försäljning och distribution av högteknologiska produkter och utrustning för neonatalvård och vård av kritiskt sjuka patienter. Med huvudkontor i Madrid, distribuerar företaget för närvarande i hela Spanien, och dess kommersiella verksamhet är främst inriktad på Madrid, Katalonien, Baskien och Valencia. 

Bilaga: 2020-06-18 Monivent tecknat avtal med distributör i Spanien


Kommande händelser och rapporter

16 maj 2024

Q1-rapport 2024

30 maj 2024

Årsstämma

26 augusti 2024

Q2-rapport 2024

18 november 2024

Q3-rapport 2024