Press & news


Monivent tecknar avtal med distributör för Irland och Nordirland

19 Aug - 2021

Press

Monivent AB meddelar idag att bolaget tecknat ett utvärderingsavtal med Norso Medical Ltd för distribution av Monivent Neo Training. Avtalet gäller både Republiken Irland och Nordirland.

”Genom Norso Medical får Monivent nu möjligheten att nå ut till kunder över hela Irland då företaget täcker både Republiken Irland och Nordirland. Detta är mycket glädjande då dessa marknader är väldigt intressanta  för oss med många ledande experter inom neonatologi och andningssupport av nyfödda, säger Karin Dahllöf, VD för Monivent.”

”Norso Medical Ltd är stolta att kunna offentliggöra sitt exklusiva distributionsavtal med Monivent för hela Irland. Norso är ett väletablerat privat företag som specialiserat sig på patientövervakning sedan 2012. Alliansen mellan dessa två innovativa företag kommer att innebära att vi kan förbättra patientvården i den neonatala miljön, säger Keith Wonnacott, Direktör för Norso Medical Ltd.”

 

För mer information, vänligen kontakta:
Karin Dahllöf, VD
Telefon: +46 70 748 01 30
E-post: karin@monivent.se
Hemsida: www.monivent.se

Monivent AB utvecklar, tillverkar och säljer medicintekniska produkter i syfte att förbättra den akuta vården som ges till nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln. Ungefär tre till sex procent av alla nyfödda barn hamnar i denna kritiska situation och vårdpersonal saknar idag bra verktyg för att bestämma hur effektiv denna manuella ventilering är. Monivent har utvecklat och står i begrepp att påbörja lanseringen av en utrustning som mäter luftflödet till barnet direkt i ansiktsmasken via en sensormodul som skickar data trådlöst till en extern monitor. Vårdgivaren får därigenom omedelbar återkoppling, vilket möjliggör nödvändiga justeringar för att säkerställa en effektiv men samtidigt skonsam behandling.

Norso Medical Ltd är ett väletablerat privat företag och leverantör av medicinsk utrustning och är verksamma både i Irland och Nordirland. De är specialiserade inom  patientövervakning, ultraljud och co-oximetri. Företaget grundades 2012 och har verksamhet i Belfast, Dublin och Cork.

Bilaga: 2021-08-19 Monivent tecknar avtal med distributör för Irland och Nordirland


Kommande händelser och rapporter

26 augusti 2024

Q2-rapport 2024

18 november 2024

Q3-rapport 2024