Press & news


Schweiziskt sjukhus köper ett tredje Monivent Neo100-system

4 Apr - 2023

Press

Monivent AB har fått en order från sin schweiziska distributör på ett Neo100-system som ska levereras till Luzerner Kantonsspital i Luzern som redan tidigare har köpt två system. Sjukhuset använder Neo100 i rutinbruk i förlossningsrummet och på intensivvårdsavdelningen och ser nu behovet av att addera till ytterligare ett system.

”Mitt mål är att införa Neo100 som vårdstandard vid prematura förlossningar på Luzerner Kantonsspital. Neo100 används främst i förlossningsrummet för att förhindra överexpansion av lungorna vid ventilering av nyfödda, och då framför allt på för tidigt födda barn som är vår mest utsatta patientgrupp. För närvarande finns inget annat enkelt alternativ för att mäta tidalvolymer och produkten fyller verkligen ett tomrum i vården av nyfödda”, säger Dr Martin Stocker, chef för barnsjukhuset och överläkare för neonatologi och pediatrisk intensivvård vid Lucerne Cantonal Hospital, Lucerne, Schweiz.

”Att sjukhuset ser behov av att köpa in ytterligare ett Neo100-system efter en tids rutinanvändning är mycket glädjande. Detta är en indikation på att kunden verkligen upplever nyttan och användbarheten med Neo100 och att de lägger vikt vid att ha produkten tillgänglig för användning på fler barn”, säger Karin Dahllöf, VD för Monivent.

För mer information, vänligen kontakta:
Karin Dahllöf, VD
Telefon: +46 70 748 01 30
E-post: karin@monivent.se
Hemsida: www.monivent.se

Monivent AB (”Monivent”) utvecklar, tillverkar och säljer medicintekniska produkter i syfte att förbättra den akuta vården som ges till nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln. Ungefär tre till sex procent av alla nyfödda barn hamnar i denna kritiska situation och vårdpersonal saknar idag bra verktyg för att bestämma hur effektiv denna manuella ventilering är. Monivent har utvecklat utrustning som mäter luftflödet till barnet direkt i ansiktsmasken via en sensormodul som skickar data trådlöst till en extern monitor. Vårdgivaren får därigenom omedelbar återkoppling, vilket möjliggör nödvändiga justeringar för att säkerställa en effektiv men samtidigt skonsam behandling. Bolaget marknadsför även en produkt avsedd för simuleringsträning på utbildningsdockor som bygger på samma teknik som den kliniska produkten.

Bilaga: 2023-04-4 Schweiziskt sjukhus köper ett tredje Monivent Neo100-system


Kommande händelser och rapporter

26 augusti 2024

Q2-rapport 2024

18 november 2024

Q3-rapport 2024